Boeing C-17A Globemaster III

C-17 Globemaster III on alun perin McDonnel Douglasin kehittämä ja nykyään Boeingin valmistama strateginen sotilaskuljetuskone. 

Yhdysvaltain Ilmavoimien (USAF) nelimoottorinen kuljetuskone C-17 on ensimmäistä kertaa esillä lentonäytöksessä Suomessa. Koneen siipien kärkiväli sekä pituus ovat yli 50 metriä ja koneen pyrstö nousee lähes 20 metrin korkeudelle. C-17 pystyy kuljettamaan valtavassa rahtiruumassaan mm. M1 Abrams panssarivaunuja. Rahtiruuman sisäpituus on lähes 30 metriä ja C-17 voi kuljettaa lähes 80 000 kg rahtia. C-17 on suunniteltu operoimaan erityisesti lyhyiltä huonokuntoisilta kentiltä kuten hiekkakentiltä, siksi C-17 koneita käytetäänkin jatkuvasti Lähi-Idässä tukemaan USA:n maavoimia.

C-17 on moderni kuljetuskone joka pystyy lentämään ja myös pudottamaan rahtia ja laskuvarjojääkäreitä automaattisesti. Koneissa on lisäksi mm. järjestelmä jolla ne lentävät automaattisesti muodostelmassa pudotushetkellä. Ilmatankkauksen avulla koneen toimintamatka on lähes rajaton. C-17 pitääkin hallussaan 22 eri maailmanennätystä.

Suomeen tuleva C-17 tulee Wright-Pattersonin lentotukikohdasta Ohiosta, Yhdysvalloista. Kone kuuluu USA:n Ilmavoimien reservin 445AW/89AS laivueelle eli konetta lentää ja operoi USA:n Ilmavoimien Reservin miehistö. Tämä on ensimmäinen kerta kun Yhdysvaltain Ilmavoimien Reservin C-17 yksikkö osallistuu lentonäytökseen Suomessa, ja koneen miehistön mukaan tiettävästi myös Euroopassa.

C-17 kuljetuskoneita käyttävät USA:n lisäksi Kanada, Australia, Britannia, Intia, Qatar, Kuwait, Yhdistyneet Arabiemiraatit sekä monikansallinen Heavy Airlift WIng, jossa Suomikin on mukana. Kaikkiaan C-17 koneita rakennettiin 279 kappaletta, joista viimeinen valmistuu tänä vuonna.

Suomi on yksi kahdestatoista maasta, jotka ovat hankkineet yhteiseen käyttöön kolme C-17 ilmakuljetuskonetta.

Strateginen ilmakuljetuskyky on kymmenen Nato-maan ja kahden rauhankumppanimaan, Ruotsin ja Suomen, yhteisohjelma. Se tuottaa jäsenmailleen sotilaallista strategista ilmakuljetuskykyä kriisinhallinnan ja kansallisen puolustuksen tarpeisiin. Ohjelmasta käytetään lyhennettä SAC, Strategic Airlift Capability.

SAC-ohjelman tuottama suorituskyky perustuu jäsenmaiden hankkimiin kolmeen Boeing C-17A Globemaster III ilmakuljetuskoneeseen ja niiden tuki - ja huoltojärjestelmiin. SACin käytännön lentotoiminnasta vastaa Pápan lentotukikohtaan Unkariin sijoitettu Monikansallinen raskas lennosto, eli Heavy Airlift Wing (HAW). Lennoston henkilöstö koostuu noin 135 jäsenvaltion edustajista. Suomen osaston vahvuus lennostossa on neljä henkilöä.

SAC-jäsenmaat ovat Bulgaria, Viro, Suomi, Unkari, Liettua, Hollanti, Norja, Puola, Romania, Slovenia, Ruotsi ja USA. Eniten lentotunteja on USA:lla, 1000 tuntia, Ruotsilla 550, Norjalla 450 ja Hollannilla 400 tuntia vuodessa. Suomen lentotuntiosuus on 100 lentotuntia vuodessa. Suorituskyky mahdollistaa yhteensä noin 3 165 lentotuntia vuodessa.

Turun Päälentonäytös 6.-7.6.2015 on ensimmäinen jossa C-17 on Suomessa esillä yleisölle. Sekä USAF:n että SAC:n koneet ovat käyneet Suomessa rahtilennoilla, mutta yleisölle ei ole ollut aikaisemmin mahdollisuutta tutustua koneeseen.

Tekniset tiedot

Miehistö 3
Kärkiväli 51,75 m
Pituus 53 m
Korkeus 16,8 m
Siipipinta-ala 353 neliömetriä
Suurin lentoonlähtöpaino 265 500 kg
Rahtikapasiteetti 77 500 kg
Huippunopeus 830 km/h
Matkalentonopeus 722 km/h
Lakikorkeus 13 700 m
Lentomatka 4 400 km