CASA C-295M

Suomen ilmavoimien CASA C295M kuljetuskone osallistuu näytöksen maanäyttelyyn.

CASA C-295M on espanjalaisvalmisteinen, kaksimoottorinen kuljetuskone. Ilmavoimissa tyyppitunnuksella CC varustetut koneet on sijoitettu Satakunnan lennostossa toimivaan Tukilentolaivueeseen. Koneita käytetään muun muassa puolustusvoimien materiaali- ja henkilökuljetuksiin koti- ja ulkomailla.

CASA on Ilmavoimien ensimmäinen varsinainen taktinen kuljetuskone, ja se soveltuu ominaisuuksiltaan toimintaan kriisialueiden vaativissa olosuhteissa. CASA voi kuljettaa 2000 kilogramman hyötykuorman jopa 4000 kilometrin päähän. Omasuojajärjestelmiensä ansiosta kone voi suojautua muun muassa maasta ammuttavien olkapääohjusten muodostamalta uhalta.

Kone kykenee toimimaan hyvin lyhyiltä ja kapeilta kiitoteiltä, se tarvitsee lentoonlähtöön vähimmillään vain 670 metrin ja laskeutumiseen ainoastaan 320 metrin matkan. Lisäksi koneen lähes 13 metriä pitkän ja 190 cm korkean rahtitilan voi kuormata sen tilavan perärampin kautta suurikokoisillakin tavaroilla, ja sisätilat voi joustavasti muunnella henkilökuljetus- tai rahtikäytöön tai niiden yhdistelmäksi. Enimmillään CASA voi kuljettaa polttoaine mukaan luettuna 8000 kilogramman hyötykuorman, joka voi koostua rahdista tai 60 matkustajasta.

Tyypillisesti C-295M lentää Ilmavoimissa kahden ohjaajan sekä kahden matkamekaanikon miehistöllä. CASA:n hyviin ominaisuuksiin kuuluu myös nykyaikainen, suuriin monitoiminäyttöihin perustuva Thales TopDeck -avioniikka, jonka ansiosta ohjaajien työskentelyolosuhteet ovat hyvin samanlaiset kuin moderneissa liikennelentokoneissa.

Konetyypin historiaa

CASA C-295M on vuonna 1998 ensilentonsa tehnyt, suurikokoisempi versio 1980-luvulla suunnitellusta 45-paikkaisesta espanjalais-indonesialaisesta CASA/IPTN CN235  -matkustaja- ja sotilaskuljetuskoneesta. Nykyään C-295M:n valmistaja, vuonna 1923 perustettu espanjalainen CASA on osa EADS-puolustusteollisuuskonsernin Airbus Military -liiketoimintaryhmää.

Ilmavoimat hankki C-295M -koneita korvaamaan käytöstä poistuvaa Fokker F27 -kuljetuskonekalustoa. Kaksi ensimmäistä CASAa toimitettiin Suomeen kevättalvella 2007. Maailmalla C-295M:iä lentää yli 50 kappaletta. Kotimaan kuljetuslentotoiminnan lisäksi Ilmavoimien C-295M -kalusto on osallistunut suomalaisten kriisinhallintajoukkojen toiminnan tukemiseen lennoilla muun muassa Tšadiin ja Afganistaniin. Lisäksi koneella tehdään mm. laskuvarjojääkärien hyppykoulutuslentoja.

C-295M:ään on myös nopeasti asennettavissa MEDEVAC-sairaankuljetusvarustus, joka mahdollistaa 6–9 paaripotilaan sekä hoitohenkilöstön kuljettamisen sairaalaan käyttäen lentoonlähtö- ja laskupaikkoina pienimpiäkin lentopaikkoja.

Tekniset tiedot

Siipien kärkiväli: 25,9 m
Pituus: 24,5 m
Korkeus: 8,7 m
Tyhjäpaino: 15 200 kg
Suurin lentopaino: 23 200 kg
Rakenne: metalli- ja komposiittirakenteita
Moottorit: 2 x Pratt & Whitney Canada PW127G -potkuriturbiinia (teho á 1972 kW/2645 hv)
Normaali matkanopeus: 470km/h
Lakikorkeus: 9144 m
Varustus: Omasuojajärjestelminä soihdutus- ja silputusjärjestelmät, ilmatankkauspuomi.
Määrä Ilmavoimissa: 3 kpl