Liikenne ja pysäköinti

Julkisilla
Turun kaupungin paikallisliikenne on nimeltään Föli. Bussilinja 1 liikennöi satamasta keskustan kautta suoraan lentokentälle. Kyytiin pääsee kätevästi esim kauppatorin länsireunalta (Kauppakeskus Thalian kohdalta Aurakadun toiselta puolen). Näytöksen aikana linjalla on lisäkapasiteettia ja bussit kulkevat tihennetyllä aikataululla, Varaa tasaraha 3.00 e / suunta. Bussi numero 1 kulkee myös linja-autoaseman vierestä 

Bussilinjan numero 1 aikataulunmukaisia lähtöjä on lisätty näytöspäivinä kumpaankin suuntaan, tarkemman aikataulun löydät tämän sivun alaosasta. Molempina päivinä on ajossa lisäksi kolme nonstop-autoa Kauppatorilta lentoasemalle n. kello 9:40 – 14 välillä. Näytöksen jälkeen kentältä ajaa useita nonstop-autoja Kauppatorille alkaen kello 17:30. Nonstop-autot lähtevät Kauppatorilta Aurakadulta pysäkiltä T1. (katso aikataulut sivun lopusta)

Junalla tai bussilla Turkuun.

Turun ulkopuolelta on helppo saapua junalla tai bussilla päälentonäytökseen. Linja-autoaseman vierestä kulkee bussi nro 1 suoraan lentoasemalle ja rautatieasemalta on muutaman sadan metrin kävelymatka linja-autoasemalle jonka vierestä bussi nro 1 kulkee lentokentälle. Rautatieasemalla kannattaa kävellä laiturialueen päähän, vastakkaiseen suuntaan kuin rautatieasemarakennus. Pääset laitureiden itäpäästä helposti radan varren pysäköintialuetta itkin linja-autoasemalle.


Polkupyörällä
Polkupyörällä lentonäytökseen pääsee kätevästi Tampereen Valtatien ja Kärsämäen hautausmaan välistä kevyenliikenteen väylää. Oikoreitti tapahtuma-alueelle opastetaan Aerotieltä Siipitien kautta. Polkupyörien pysäköinti löytyy aivan pääportin vierestä.

Moottoripyörällä

Moottoripyöräilijoille on narikka varusteita varten.

Autolla
Tapahtuman LÄHIPARKKI on aivan tapahtuma-alueen vieressä lentokenttäalueella. Sinne opastetaan Ohikulkutieltä Ruskontien (virallisesti Vahdontie, väylänro 2012) kautta. Lipunmyynti tapahtuu rullaustiellä ennen pysäköintiä. Ennakkolipun hankkineille on oma kaista lipuntarkastukseen joka nopeuttaa sisäänpääsyä!!

Tarkempi ajo-ohje LÄHIPARKKIIN:   https://goo.gl/maps/7OJD5

Jos kuitenkin ”vanhasta muistista” ajat lentokentän opasteiden mukaan Tampereentien kautta, ei hätää. Sieltä löytyvät pysäköintialueet P3 ja P4, joista kävelymatka pääportille lipunmyyntiin on pidempi, mutta kuitenkin vain joitakin satoja metrejä.

Moottoripyörällä
Moottoripyörille on varattu pysäköintitilaa pääportin luona, eli voit ajaa Lentoaseman viittojen mukaan Rahtiterminaalin eteen asti.


Tervetuloa myös liikuntaesteiset!
Liikuntaesteisille on varattu pysäköintitilaa sekä P1 että VIP-parkin yhteyteen, eli saapumissuunnasta riippumatta liikuntaesteisten pysäköintipaikoille on helppo pääsy.


Liput etukäteen
Nopein tie tapahtumaan on ostaa pääsyliput etukäteen www.ennakkolippu.com tai Turun alueen ABC - asemilta tai Prismoista. Ennakkoliput tarkastetaan lipunmyyntipisteillä. Huomioithan, että alueelle pääsee sisään vain kerran yhdellä lipulla!


Parkkilippu
Muistathan ostaa myös parkkilipun ennakkoon, jolloin saat sen edullisemmin!

Bussilinjan 1 aikataulut näytöspäivinä
Klikkaa kuvat isommaksi.