Eurofighter Typhoon

Britannian Royal Air Force (kuninkaalliset ilmavoimat) osallistuu Turun lentonäytökseen kolmella Eurofighter Typhoon FGR.4 monitoimihävittäjällä. Turkuun saapuu Royal Air Forcen Typhoon solo demo team. Turun taivaalla Typhoonilla esiintyy Flight Lieutenant Jim Peterson, joka on Royal Air Forcen vuoden 2019 Typhoon esityslentäjä. Jimin varakoneen lisäksi Turkuun saapuu kolmas Typhoon, joka on maanäyttelyssä yleisöalueella. Lentonäytösyleisö pääseekin tutustumaan Eurofighter Typhooniin niin maassa kuin ilmassa.

Typhoon demo team on osa Royal Air Forcen 29. Laivuetta, jonka kotitukikohta on RAF Coningsby, Lincolnshiressä, Britanniassa. Laivueen päätehtävä on kouluttaa uusia Typhoon ohjaajia Royal Air Forcelle.

Eurofighter Typhoon on yksi Ilmavoimien Hornet taistelukoneiden seuraajaehdokkaista HX hävittäjähankkeessa. Eurofighteria edustaa HX hävittäjähankkeessa BAE System Britanniasta. BAE Systemsillä on oma näyttelyalue Turun lentonäytöksessä jossa esitellään tulevaisuuden Typhoonia ja sen soveltuvuutta Suomelle.