CRJ-900

Scandinavian Airlines (SAS) tuo Bombardier CRJ-900 matkustajakoneen Turun lentonäytökseen. Yleisöllä on myös mahdollisuus päästä lentokoneeseen ja tutustua koneen ohjaamoon ja matkustamoon. On hyvin harvinaista, että suihkumatkustajakoneita on esillä lentonäytöksessä. Edellisen kerran SAS:n lentokone oli esillä Suomessa lentonäytöksessä vuonna 1972 kun SAS:n valtava Boeing 747 Jumbo Jet osallistui Helsinki-Vantaan lentonäytökseen. Matkustajakoneet ovat osa jokapäiväistä arkeamme, mutta lentonäytöksissä harvinaisia. Turun lentonäytöksessä yleisö pääseekin tutustumaan yksityiskohtaisesti matkustajakoneeseen ja juttelemaan lentokoneen miehistön kanssa. CRJ-900 matkustajakone on yleisön tutustuttavissa sekä lauantaina että sunnuntaina.

"Haluamme esitellä ilmailun kaikki osa-alueet Suomen Ilmailuliiton 100-vuotisjuhlalentonäytöksessä Turussa, ja matkustajareittiliikenne on tärkeä osa ilmailua. Monen nykyisen matkustajakoneen ohjaajan ja matkustamohenkilökunnan kiinnostus ilmailuun on syttynyt lentonäytöksissä ja lentokerhoissa. On siksi todella hienoa, että SAS tuo modernin CRJ-900 matkustajakoneen yleisön tutustuttavaksi", toteaa tapahtumajohtaja Jyri Mattila.

Turku on tärkeä kohde SAS:n reittiverkostossa.

"Turun alueella yhä useammat valitsevat SAS:n lennot. Lennämme Turusta päivittäin jopa viisi lentoa Tukholmaan, josta on hyvät yhteydet Skandinaviaan ja ympäri maailmaa", kertoo SAS:n Suomen myyntijohtaja Niko Ek.

SAS:n tavoitteena on pienentää hiilipäästöjään ainakin 25% vuoteen 2030 mennessä ja lisätä biopolttoaineiden käyttöä. SAS kuljettaa vuodessa yli 30 miljoonaa matkustajaa pohjoismaista Euroopan, Aasian ja USA:n kohteisiin yli 800 päivittäisellä lennolla. Kaikkiaan SAS lentää yli 120 eri kohteeseen ympäri maailmaa. SAS kuuluu Star Alliance lentoyhtiöliittoumaan, joka lentää lähes 19 000 lentoa päivässä yli 1300 kohteeseen 193 maassa.

Kuva: Aleksi Hämäläinen

Kuva: SAS

Kuva: SAS